mandag 3. januar 2011

Årets nyttårsshot

Krever litt for arbeid men smaker til gjengjeld meget godt. Litt surt og søtt samtidig på en måte.
Lærte å lage denne av venninne og forlove Trine,  i forbindelse med bryllupet mitt, da lagde vi denne og det ble stor suksess.

Dette trenger du:
2 store poser med sitroner
1,5 kg sukker
7 dl sprit
5dl sitron essens


Del sitronene i to og press ut saften fra sitronene med en sitronpresse, hell det over i en bolle som rommer litt i overkant av 3 liter.
Tilsett spriten, sukkeret og sitronessensen og rør godt.

Avhengig av hvor fin sillet din sitronpresse er, så vil det kanskje allikevel komme litt steiner oppi, men det ingenting, de vil flyte opp på toppen. Fjern de steinene med en skje eller fin sil.
Sett bollen i kjøleskapet i minst 10 timer, rør med jevne mellomrom slik at sukkeret løser seg opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen et lite spor, det blir satt stor pris på.